evet bugün biraz arabayı düzenleyeyim dedim;
görüldüğü üzere bagajı boşalttım,
bu da bagajdan çıkan eşyalar. Yakıt tüketimi konusunda +30-40 kg yük dediğim yük işte bu :d . Taşınması gereksiz olanları ayıkladım. Bagajı da düzelttim.
önce stepne kısmını da el attım, orası da baya dağınıktı,
burayı da bölümlere ayırarak düzelttim baya, son hâli yok,
bagajın son hâli ise;
Yine dolu tabi ama öncekine göre daha düzenli. Çoğu arabanın total bagajı kadar eşyayla dolaşıyoruz hep :d .
koltukların şu fonksiyonunu da ilk kez denedim;
Görüldüğü gibi minderi dip kısmından tutup kaldırabiliyorsunuz, koltuğu katlayınca da bagajla arasında kat olmadan ve minderle sırtlığın derisi bozulmadan kullanabiliyorsunuz. Tabi araç alındığından bu yana ilk defa bu şekilde katlandığı için minder biraz zor kalktı :d . Özellikle sol tarafı kaldırmak daha zor.
Diyeceksiniz neden şimdi bunu yaptın. Önceden böyle olduğunu bilmiyordum, yakın zamanda izlediğim reviewlarda HB ve SW gövdelerde böyle katlandığı görmüştüm. Tabi uygulama şeklini yanlış yaptığım için sedanlarda bu özelliğin olmadığını zannetmiştim.
Neyse,
Sonra araba far yükseklik sensöründen kaynaklı 'far arıza' uyarısı veriyordu. Farlar yanıyor tabi ama yüksekliğini ayarlamıyor.
Kontrol için ön sol tekeri söktüm, çamur var mı yok mu diye. Ayrıca davlumbazı, jantı şarjlı kompresör ile su tutarak temizledim;
Yükseklik ayarı yapan sensör temiz duruyordu. Kırarım diye soketten çıkarmadım. Bilgisayara bağlandığında göreceğiz artık.
Ayrıca jantın içi de göründüğü gibi siyah olmuş. Boyası aşındığından mıdır yoksa kalıplaşmış demir tozu mudur bilmiyorum ama yüksek ihtimal boyasından dolayı böyle. Çünkü jantın boyasında çatlamalar var, aynı durum diğer jantlar için de geçerli.
Bide ön tekerlerin bijonları bi değişikti, 2 tanesi diğer bijonlardan farklıydı, ben de focustan kalan bijonları taktım - birebir aynı -. Aynı zamanda aracın üzerindeki somunlar kötü durumdaydı, o yüzden değiştirmek istedim biraz.
Sağ ön tekeri de söküp temizledim, o tarafta far yükseklik sensörü yok.
Bunda da benzer aşınma mevcut.
Ayrıca sağ tekerin bijon somunlarından 2si kırıktı;
normalde sol üstteki gibi bütün yapıda olması gerekiyor. Artık nasıl kırıldıysa....
Arka tekerleri de söküp yıkayacaktım ama 4 kollu bijon anahtarına rağmen somunlar 1 milim oynamadı. O yüzden uğraşmayıp dışarıdan tekerleri jant demir tozu temizleyici ile yıkadım. Alt takıma da su tuttum.
.......