Suv’leri de olurdu. Babanız sevmiyor olsa da Mazda’nın SUV portfolyosu oldukça iyi bence.mazda 6 tadından yenmez valla.
Suv’leri de olurdu. Babanız sevmiyor olsa da Mazda’nın SUV portfolyosu oldukça iyi bence.mazda 6 tadından yenmez valla.
mondeonunkinde SD kart dışında hepsi var. USB, aux, cd, bluetooth. Focusunkinde sadece aux ve cd var. USB bile yok. Ben de işte mondeodan bluetoothu söküp focusa nasıl taksam diye düşünüyordum ama bluetoothun anakarta gömülü olması ve anakart dizaynının komple farklı olmasından kaynaklı olduğu gibi geri topladım 2 teybi de.Sony teyplerde AUX ve MP3 var gördüğüm kadarıyla. USB ve SD de vardır belki arabanın üzerinde.
USB-SD varsa zaten direkt şey de.. Yoksa; MP3 CD hazırlayınca 100+ şarkı alıyor diye biliyorum. O şekilde 2-3 CD ile bütün arşiv dinlenilebilir.
CD kısmı çalışmıyorsa, ben bu işin için en uygun cihazın iPod Shuffle olduğunu düşünüyorum ama herhangi bir MP3 player da olabilir.. AUX girişine bağlayarak dinlenilebilir. AUX olunca şarkı adı yazmıyor ve direksiyon kumandasından değil de bağladığımız cihazdan geçiş yapıyoruz sanırım. Ondan CD tercihim olur.
Çıkma diyeceğim de Focus'unki vardır daha çok. Mondeo hele Selective çıkma OEM zordur. Belki sizinki Selective olduğu için farklı, Titanium'da Focus'unki geliyordur.mondeonunkinde SD kart dışında hepsi var. USB, aux, cd, bluetooth. Focusunkinde sadece aux ve cd var. USB bile yok. Ben de işte mondeodan bluetoothu söküp focusa nasıl taksam diye düşünüyordum ama bluetoothun anakarta gömülü olması ve anakart dizaynının komple farklı olmasından kaynaklı olduğu gibi geri topladım 2 teybi de.
Zamanında mondeolarda sony teybin çoğu şeyi destekleyip focusta basic kalması bundan sebepmiş. Ama garip bir şekilde 2 ünitenin de ses çıkış kalitesi nerdeyse aynı.
Focus varken AUX girişine bir tane bluetooth + usb modülü takılıydı. Oradan bluetootha bağlanıp dinlesem bile çok kaliteli ses veriyordu. Ama şimdi mondeoya taksam o teybi her ne kadar soket girişleri aynı olsa bile USB ve AUX portu çalışır mı ondan emin değilim.
Ayrıca anten girişi de farklı ve mondeoda anten yok dışarıdan bakınca. Teybin kendi içinde teknoloji farkı var diyebiliriz.
Olurda cezalar kesinleşirse en iyi çözüm orijinal teybi tamir ettirip kullanmak. Focusun ki takılırsa uyumsuzluk problemi olabilir.f
selective ve titaniumlarda fark olduğu sanmıyorum mondeoda, multimedya converse ekrana uyması için mondeoya özel farklılaştırmış olabilir. Aynı zamanda selectivede olduğu gibi sesli komut da var titanium olanlarda.Çıkma diyeceğim de Focus'unki vardır daha çok. Mondeo hele Selective çıkma OEM zordur. Belki sizinki Selective olduğu için farklı, Titanium'da Focus'unki geliyordur.
Focus 2,5'lardakine bakmak lazım, onda vardır bluetooth falan ama bu sefer Mondeo'ya tam uymaz.. Evet
Cezalık bir durum yok bu arada ama.. OEM istiyorsanız uğraşılabilir. Ben uğraşırdım![]()
drive.google.com
Ben efsaneyim filmi Türkiye'de olsaydi will smithevet bugün biraz arabayı düzenleyeyim dedim;
Ekli dosyayı görüntüle 54253
görüldüğü üzere bagajı boşalttım,
Ekli dosyayı görüntüle 54254
bu da bagajdan çıkan eşyalar. Yakıt tüketimi konusunda +30-40 kg yük dediğim yük işte bu :d . Taşınması gereksiz olanları ayıkladım. Bagajı da düzelttim.
önce stepne kısmını da el attım, orası da baya dağınıktı,
Ekli dosyayı görüntüle 54255
burayı da bölümlere ayırarak düzelttim baya, son hâli yok,
bagajın son hâli ise;
Ekli dosyayı görüntüle 54256
Yine dolu tabi ama öncekine göre daha düzenli. Çoğu arabanın total bagajı kadar eşyayla dolaşıyoruz hep :d .
koltukların şu fonksiyonunu da ilk kez denedim;
Ekli dosyayı görüntüle 54262
Ekli dosyayı görüntüle 54263
Görüldüğü gibi minderi dip kısmından tutup kaldırabiliyorsunuz, koltuğu katlayınca da bagajla arasında kat olmadan ve minderle sırtlığın derisi bozulmadan kullanabiliyorsunuz. Tabi araç alındığından bu yana ilk defa bu şekilde katlandığı için minder biraz zor kalktı :d . Özellikle sol tarafı kaldırmak daha zor.
Diyeceksiniz neden şimdi bunu yaptın. Önceden böyle olduğunu bilmiyordum, yakın zamanda izlediğim reviewlarda HB ve SW gövdelerde böyle katlandığı görmüştüm. Tabi uygulama şeklini yanlış yaptığım için sedanlarda bu özelliğin olmadığını zannetmiştim.
Neyse,
Sonra araba far yükseklik sensöründen kaynaklı 'far arıza' uyarısı veriyordu. Farlar yanıyor tabi ama yüksekliğini ayarlamıyor.
Kontrol için ön sol tekeri söktüm, çamur var mı yok mu diye. Ayrıca davlumbazı, jantı şarjlı kompresör ile su tutarak temizledim;
Ekli dosyayı görüntüle 54257
Ekli dosyayı görüntüle 54258
Ekli dosyayı görüntüle 54260
Ekli dosyayı görüntüle 54261
Yükseklik ayarı yapan sensör temiz duruyordu. Kırarım diye soketten çıkarmadım. Bilgisayara bağlandığında göreceğiz artık.
Ayrıca jantın içi de göründüğü gibi siyah olmuş. Boyası aşındığından mıdır yoksa kalıplaşmış demir tozu mudur bilmiyorum ama yüksek ihtimal boyasından dolayı böyle. Çünkü jantın boyasında çatlamalar var, aynı durum diğer jantlar için de geçerli.
Bide ön tekerlerin bijonları bi değişikti, 2 tanesi diğer bijonlardan farklıydı, ben de focustan kalan bijonları taktım - birebir aynı -. Aynı zamanda aracın üzerindeki somunlar kötü durumdaydı, o yüzden değiştirmek istedim biraz.
Ekli dosyayı görüntüle 54264
Ekli dosyayı görüntüle 54265
Sağ ön tekeri de söküp temizledim, o tarafta far yükseklik sensörü yok.Ekli dosyayı görüntüle 54266
Ekli dosyayı görüntüle 54267
Ekli dosyayı görüntüle 54268
Bunda da benzer aşınma mevcut.
Ayrıca sağ tekerin bijon somunlarından 2si kırıktı;Ekli dosyayı görüntüle 54269
normalde sol üstteki gibi bütün yapıda olması gerekiyor. Artık nasıl kırıldıysa....
Arka tekerleri de söküp yıkayacaktım ama 4 kollu bijon anahtarına rağmen somunlar 1 milim oynamadı. O yüzden uğraşmayıp dışarıdan tekerleri jant demir tozu temizleyici ile yıkadım. Alt takıma da su tuttum.
Ekli dosyayı görüntüle 54270
Ekli dosyayı görüntüle 54271
.......
hocam düşürmenin etkisiyle kafamda tüm masraf ibareleri canlandı, onun stresi oldu, üstüne babam bikaç defa çıkışınca istemeden bağırdım gerginlikle. Sonrasında çok mahçup oldum. Haklısınız o konuda daha sakin olmalıydım. İlk defa yaşadığım bi durum + sürekli ben kullanıyorum istediğim için, onun da mahçupluğu oldu biraz.Hadi arabayı düşürdün, haklı gibi babana niye bağırıyorsun?
Herkesin başına gelebilir bu kaza sonuçta, ama bence sakin olmaya çalış.
Hele ki senin gibi gazlamayı seven ve derin analizler yapan kimse için sakinlik şart.
Olur öyle.. O kısmı kesip koyabilirdin. Babasının arabasıyla, babasının olsa iyi.. Eline geçirdiği arabayla makasa girip takla atanlar vs. var. Arabaya masraf edince ya da boyasız diye ederinden fazla verince.. Sıfır hastalığından, şartları zorlayıp sıfır araba alınca.. Bu tip gerginlikler herkesin başına gelebilir.hocam düşürmenin etkisiyle kafamda tüm masraf ibareleri canlandı, onun stresi oldu, üstüne babam bikaç defa çıkışınca istemeden bağırdım gerginlikle. Sonrasında çok mahçup oldum. Haklısınız o konuda daha sakin olmalıydım. İlk defa yaşadığım bi durum + sürekli ben kullanıyorum istediğim için, onun da mahçupluğu oldu biraz.
21 yıllık hayatımda ilk defa böyle bağırmışımdır, özellikle babama asla, babamla da çok iyi anlaşırım. Bu olaydan sonra sürmek istemedim, yine babalığını yapıp sürdürdü, eve gidince kayıdı izleyince güldük ama yine kırgınlık oluyor tabii.
Sakin kalalım, güzel olalım, iyi ve sabırlı sürüşler diliyorum herkese...