ufak bi kör nokta kazası,

Ekli dosyayı görüntüle 54412
duba yok, demir yok, bir şey yok 🙄, ufak gerginlik,

önde arabalar var diye girdim, bir şey yok allahtan
Geçmiş olsun, oluyor öyle. Ben de seneler önce sitenin önündeki trafik direğini eğdim. Hâlâ da öyle eğik duruyor 😄. Hava buz gibi kar var don var, araba corolla o zaman ne kamerada göründü ne sensör öttü ne de aynada fark ettim, vurunca anladım ancak 😄

Son düzenleme:
1000055021.jpg

mondeonun olması gereken kamber, kaster, toe ayarları alttaki gibi. Üstteki fotoda 1.5 sene önce girdiği rota ait grafik var, şuan durum daha farklı olabilir.

arka kamberin öne göre daha negatif olması nasıl yorumlanır bilemiyorum.

Bugün yıllık bakımını yaptırdık, en son geçen sene nisan ayında 229.500 kmde iken yağ soğutucusu patladığında yağ değişimi yaptırmıştık. Ondan 1 ay - 1000km önce filteler dahil bakım yapılmıştı. Tabi biz yağ soğutucusunun patladığı vakti baz alıyoruz.

Ayrıca sunroof kanal temizliği yaptırdık ve far yükseklik sensörünün arıza vermesi sonucu 'ön farlar arızalı' uyarısını veriyordu araba. Bakırcı Oto Elektronik'te bilgisayara bağlayınca şu uyarıyı veriyor;
1000057308.jpg

Far yüksekliğini ayarlayan sensörde sıkıntı var yüksek ihtimal. Tam tespit için far içindeki yüksekliği ayarlayan motorun kontrolünün yapılması veya sonradan takılan Photon LED'lerin kontrol edilmesi gerekiyor. Bunlardan kaynaklı da bu arızayı verebilirmiş.

sensör şu şekilde;
1000057316.jpg

Ön - arka sol salıncakta olmak üzere 2 sensör var. Her ikisininde soket temizliği yapıldı. Ama yine uyarı vermeye devam etti. Farların yanmasına etki etmediği için 2. planda şuan.

Bu sensörün tanesi de 45€, bizim ülkede satışı yok. Yetkili servisten fiyat almaya çalışacağız.

Hazır araç liftteyken genel olarak alttakımı kontrol ettik;
1000057314.jpg

1000057315.jpg

1000057317.jpg

Şanzıman keçesinden hafif yağ sızıntısı olmuş, ayrıca orada bulunan 1 tane vida eksikti, onu taktık.

Marşpiyel taraflarına baktığımda alttan belirgin bir hasar göremedim pek.

Ön takımda boşluk yok, arka takımda ise sağ yayın içinde bulunan takozumsu - damperimsi gibi bir parçayı değiştirdik. Tam adını bilmiyorum;
1000057322.jpg

1000057323.jpg

nasıl olduysa içine taş girmiş 😃,

1000057324.jpg

sol taraftaki sağlam olduğu için ona dokunmadık. Yayı kastırarak söktükleri için 10 dk kadar uğraştılar. Yeni takılan parça yan sanayi kuvvetle muhtemel.

ön ızgarada ise aktif panjurun yerine tam oturmadığını fark ettim. Tampon sökülmesi gerektiği için hiç bahsetmedim kimseye :d ;
1000057318.jpg

1000057319.jpg

yağ olarak elimizde olan hiç açılmamış 4 litrelik FMY 5w-30 yağ kullandık. 3 sene önce almışız, serin depoda kaldığı için yapısının bozulmadığını umut ediyorum. Üstüne 1.5 litre kadar usta yağ ekledi.
1000057326.jpg

Eski hava filtresinin ne kadar pis olduğu ortada. Yenisini çekmeye fırsat olmadan koymuşlar. Ayrıca polen filtresinin değişimi de yapıldı, yine tam göremedim ama karbonlu filtre kullanıyorlar yüksek ihtimal.

1000057320.jpg

1000057321.jpg

fotoğrafını çekmedim ama motor kapağının içinde 2 parmak kalınlığında yalıtım malzemesi vardı. Dışı sert plastik ama içini düşünmüş Ford.

He bide yağ çubuğun ucu kırıldığı için değiştirmiştik. Değişen kısım tam ölçemediği için yan sanayi yağ çubuğu aldık. Onunla yağ kontrolünü sağladıktan sonra kaputu kapatıp garajdan çıkardım aracı. (kirli-mazotlu yağa alıştığım için yağ çubuğundaki temiz yağı bir süre fark edemedim :d )

1000057325.jpg

Burada da 17 km/h ortalama hız ile karşımıza çıkan ortalama tüketim değerini görüyoruz. Bence normal.

Yapılan tüm işlemlerin maliyeti;
- Genel bakım için ustaya 3.5k ₺ işçilik + filtre parası
- Arka yay içindeki takoza 900 ₺
- Yan sanayi yağ çubuğu 450 ₺
- Sunroof kanal temizliği (2 fıs fıs) 500 ₺
- Far sensörü arıza tespiti için 200 ₺

total 5.6k ₺'ye bu bakımı kapattık. Geçen senelerden farklı olarak bu sene bakımda çıkan sürpriz içeriye su alma sorunu oldu. Onun için oto kuaförde suyunu çektireceğiz, daha sonra komple halıyı söküp kontrolünü yaparız

Araç önceki hâline göre daha rahat çalışıyor artık. Şimdilik bu kadar.

1000058179.png

aciliyeti yok ama şu sensör lazım. Çevrenizde tanıdığınız parçacılar varsa yönlendirirseniz sevinirim. Babamın sorduğu bir yer 15k ₺ gibi bir rakamdan bahsetmiş.

Ekli dosyayı görüntüle 55104
aciliyeti yok ama şu sensör lazım. Çevrenizde tanıdığınız parçacılar varsa yönlendirirseniz sevinirim. Babamın sorduğu bir yer 15k ₺ gibi bir rakamdan bahsetmiş.
şu sensörü bir parçacıdan 10k ₺'ye sipariş verip almış babam. Takdırdığımızda ilk bi çalışır gibi olmuş sonra tekrardan far arızası vermeye devam etti araç.

Arıza tespiti için gittiğimiz yere tekrardan gidip arıza kodlarını sildirmiş, bir şey değişmemiş. Tespit yapan kişi parçanın kodlanması, kalibre edilmesi gerektiğini söylemiş, onu da yetkili servis yapıyor sadece. Bütçe biraz daha rahatladığı vakit duruma bakacağız.

Bunun üzerine biraz duruyoruz çünkü muayenede sıkıntı yaratabilir. Ayrıca karşıdan gelen araçların gözünü alıyor galiba, geçtiğimiz gece yapılan yolculukta 10-15 defa selektör yedim, özellikle tırlardan.

Başka da bir şey yok şuanlık.

maliyet hesabı yapmak istedim,

aracı aldığımız günden bu güne kadar yaptığımız total masraf (kasko - sigorta - mtv - yakıt hariç) 261.000 ₺ olmuş. Bunun içinde lastik-jant masrafı, far temizliği, beyin tamiratı, şanzıman revizyonu vs. akla gelebilen, bu konu içinde yazılmış her şey var.

kasko sigorta toplamı yaklaşık 120 bin civarı diye düşünüyorum. MTV'yi de hep ±3.500 ₺ skalasında ödedik, o da 21 bin yapıyordur.

yakıt hesabını da yaparsak yapılan km'nin %75'i uzun yol. Şehir içi ortalaması 8.5-9 litre, uzun yol ortalaması 6-6.5 litre oluyor. Ort. 7 litreden hesaplarsak yaklaşık 2600 litre yakıt harcamışız (37 bin km). Değişken motorin fiyatlarından ötürü net maliyeti hesaplamak zor. Aracı aldığımız vakit dolar kuru 18 ₺ idi :d .

Zamanında yapılan işlemleri günümüz fiyatlarına oranlarsak yarı araba parasını rahat harcamış oluyoruz.

2023'te 520'ye alınan aracın şuanki piyasa değeri 820k ₺ . Belki yüksek masraf kalemleri olmasaydı daha yeni bir model arabaya geçilebilirdi günümüzde.

Ama baktığın zaman yeni model araçta bile bu konudakine benzer maliyetlerde işlem yapmak gerekebiliyor. Asıl konu yapılan işlemler o arabaya değer mi 🤔 ?

şu sensörü bir parçacıdan 10k ₺'ye sipariş verip almış babam. Takdırdığımızda ilk bi çalışır gibi olmuş sonra tekrardan far arızası vermeye devam etti araç.

Arıza tespiti için gittiğimiz yere tekrardan gidip arıza kodlarını sildirmiş, bir şey değişmemiş. Tespit yapan kişi parçanın kodlanması, kalibre edilmesi gerektiğini söylemiş, onu da yetkili servis yapıyor sadece. Bütçe biraz daha rahatladığı vakit duruma bakacağız.

Bunun üzerine biraz duruyoruz çünkü muayenede sıkıntı yaratabilir. Ayrıca karşıdan gelen araçların gözünü alıyor galiba, geçtiğimiz gece yapılan yolculukta 10-15 defa selektör yedim, özellikle tırlardan.

Başka da bir şey yok şuanlık.
1.5 hafta önce far yükseklik sensörü için kartal'da bi tane ford ustasına gitmişti babam.

Arkada bulunanı değiştirmiştik zaten. Ön taraftaki sensör de arızalıymış ayrıca kablo kopukluğu da varmış.

Önce kablo tamiratı yapıp test etmişler, düzelmemiş. Sonrasında arkadan söktüğümüz eski sensörün motorunu ön taraftaki ile değiştirmişler (biraz uydurma işlem gibi). Kalibrasyon yapmışlar ama olmamış, arıza gitmemiş.

Sonrasında sol far'daki yüksekliği ayarlayan motorda da arıza şüphesi olabileceğinden farı söküp farcı aramış babam. Kartal sanayide farcı bulamayıp geri gelmiş ustanın yanına.

En son farı takmışlar geri, şanstır ki arıza gitmiş, far tekrardan yükseklik ayarı yapmış 😃 . Devamında ise herhangi bir arıza vermemiş. Tekrardan far kalibrasyonu da yapılmış.

2k ₺ gibi bir işçilik ücretiyle far yükseklik problemi çözülmüş oldu. Biraz şans + biraz uğraş + 1 parça değişimi. Henüz kontrol etmedim ama uyarı vermiyormuş artık.

Bunun haricinde uzun süredir olan ufak bir problem var. Şoför tarafındaki cam kumandasından arka sağ camı açıp kapatamıyorduk. Usta bunu da kontrol ettiğinde cam kumandasının orijinal olmadığını, çin malı olduğunu söyledi 😃.

Kumandayı sökmeyi denemişler ama fazla zorlanma durumu olmuş, kırılmaması için geri yerine takmışlar, takmadan önce de oksit temizliği yapmışlar ufaktan. Tabi bir fayda etmedi.

Bunlar haricinde bir problem yok.

gün geçmiyor ki yeni bir şey ortaya çıkmasın.

Dün araç abimdeyken ABS-ESP arızası vermiş. Bugün de far sensör arızası için gittiğimiz ustaya gittik.
1000062824.jpg

1000062817.jpg

Araç bilgisayara bağlandı. Sol ön tekerden uyarı veriyordu, arıza kodu silinip tekere gelen ABS kablosuyla oynadı usta, arıza ışığı yakmayınca tekeri taktı.
1000062822.jpg

1000062820.jpg

Usta tekeri takarken bijonlar boş dönmeye başladı, kontrol ettiğinde somunların yıpranmış olduğunu söyledi, babam değişiyorsa hepsi değişsin diyip 4 teker için bijon somunu aldı;
1000062819.jpg
1000062821.jpg

Sonrasında aracı liftten indirdik, o anlık herhangi bir sıkıntı görünmediği için eve doğru yola çıktık.

Daha sanayi sitesinden çıkmadan fren pedalında gariplik hissettim. Dokunmayla pedal çok katı bir hâle geliyor ve ABS devreye giriyordu, biraz daha kullanıp bi kaç deneme yaptım, hepsinde ABS devreye girdi. Üstüne araç vites atması gerektiği yerde vites atmayıp bağırmaya başladı.

Tekrardan ustanın yanına gittik, kendisi test sürüşü yaptı. Anormallikten dolayı tekrardan aracı lifte aldık. Test amaçlı sağ ve sol ABS sensörünü birbiriyle değiştirdik.
1000062823.jpg

Tekrardan test ettik, direksiyona ben geçtim, usta bu sefer bilgisayardan canlı veri olarak takip etti.

Baktığımızda sensörlerin hepsi veriyi doğru şekilde okuyordu lakin yine dokunmayla ABS devreye giriyordu ve vites atmıyordu. Hatta bi noktada kesiciye kadar geldi, hemen ardından ABS-ESP lambaları kadranda yandı, arıza ışıkları yanınca hem vites geçişleri düzeldi hem de fren pedalı kendine geldi.

Canlı veride kontrol ettiğimizde yine sol ön tekerden arıza verdiğini gördük. Poryada bulunan okuyucu araç durağan haldeyken 255 km/h gibi absürt bir hız gösteriyordu. Kontroller sonucunda sorunun poryadan kaynaklandığı onayladık.

Pazartesi kendi ustamıza porya kontrolü için aracı götüreceğim. Şuan ABS-ESP ve buna bağlı sistemler devre dışı. Duruma göre porya değişecek.

usta için 400 ₺ arıza tespit + işçilik,
1000 ₺ bijon somunları için para ödedik.

Bunlar dışında klimanın soğutma derecesini ölçtürdük, tahmini değerler 0'ın altında çıktı. Başka bir şey yok.

gün geçmiyor ki yeni bir şey ortaya çıkmasın.

Dün araç abimdeyken ABS-ESP arızası vermiş. Bugün de far sensör arızası için gittiğimiz ustaya gittik.
Ekli dosyayı görüntüle 55686

Ekli dosyayı görüntüle 55680

Araç bilgisayara bağlandı. Sol ön tekerden uyarı veriyordu, arıza kodu silinip tekere gelen ABS kablosuyla oynadı usta, arıza ışığı yakmayınca tekeri taktı.
Ekli dosyayı görüntüle 55685
Ekli dosyayı görüntüle 55683

Usta tekeri takarken bijonlar boş dönmeye başladı, kontrol ettiğinde somunların yıpranmış olduğunu söyledi, babam değişiyorsa hepsi değişsin diyip 4 teker için bijon somunu aldı;
Ekli dosyayı görüntüle 55681Ekli dosyayı görüntüle 55682

Sonrasında aracı liftten indirdik, o anlık herhangi bir sıkıntı görünmediği için eve doğru yola çıktık.

Daha sanayi sitesinden çıkmadan fren pedalında gariplik hissettim. Dokunmayla pedal çok katı bir hâle geliyor ve ABS devreye giriyordu, biraz daha kullanıp bi kaç deneme yaptım, hepsinde ABS devreye girdi. Üstüne araç vites atması gerektiği yerde vites atmayıp bağırmaya başladı.

Tekrardan ustanın yanına gittik, kendisi test sürüşü yaptı. Anormallikten dolayı tekrardan aracı lifte aldık. Test amaçlı sağ ve sol ABS sensörünü birbiriyle değiştirdik.
Ekli dosyayı görüntüle 55684

Tekrardan test ettik, direksiyona ben geçtim, usta bu sefer bilgisayardan canlı veri olarak takip etti.

Baktığımızda sensörlerin hepsi veriyi doğru şekilde okuyordu lakin yine dokunmayla ABS devreye giriyordu ve vites atmıyordu. Hatta bi noktada kesiciye kadar geldi, hemen ardından ABS-ESP lambaları kadranda yandı, arıza ışıkları yanınca hem vites geçişleri düzeldi hem de fren pedalı kendine geldi.

Canlı veride kontrol ettiğimizde yine sol ön tekerden arıza verdiğini gördük. Poryada bulunan okuyucu araç durağan haldeyken 255 km/h gibi absürt bir hız gösteriyordu. Kontroller sonucunda sorunun poryadan kaynaklandığı onayladık.

Pazartesi kendi ustamıza porya kontrolü için aracı götüreceğim. Şuan ABS-ESP ve buna bağlı sistemler devre dışı. Duruma göre porya değişecek.

usta için 400 ₺ arıza tespit + işçilik,
1000 ₺ bijon somunları için para ödedik.

Bunlar dışında klimanın soğutma derecesini ölçtürdük, tahmini değerler 0'ın altında çıktı. Başka bir şey yok.
bugün bizim ustamıza aracı götürdüm. Taşıyıcıyı söküp tornacıya gittim, porya ve bilyayı taşıyıcıdan ayırıp Ford parçacısından orijinal muadil porya ve bilya aldım. Tekrar tornada birleştirilip araca takıldı. Arıza kaydını silip yola çıktım, artık ABS-ESP düzgün çalışıyor.

1000063020.jpg

yeni porya-bilya,

1000063021.jpg

bu da eskisi.

bide taşıyıcı beklediğimden ağır çıktı, ufak boyuta rağmen en az 10-13kg vardır.

Yeni porya iskontolu + babanın tanınırlığı ile 4800 ₺ (normalde 5500 ₺), servis fiyatı 38k ₺ + kdv,

tornacı için 300 ₺, usta için 1500 ₺ işçilik parası.

kontrol amaçlı rotçuya gittim (direksiyon çukurlardan geçerken fazla titriyordu), onun içinde 400 ₺ işçilik verdim;

- Ön 2 salıncak,
- Alt rotil (@Onatygt söylüyordu bana),
- Sol aks körüğü,
- Askı rotları değişmesi gerekiyor.
1000063023.jpg

tabi şaşırdım, çünkü ön salıncaklar değişeli 10 bin km (veya daha az) anca oldu. Bu kadar erkenden değişmesinin gerekmesi hem bana hem babama hem de ustaya garip geldi.

Yarın tekrardan ustaya aracı getircem, kendisi de kontrol edicek. Duruma göre parçaların değişimi yapılacak.

Çok sevdiğim bir araçtı fakat ilgili sorunları ve yapılanları takip edince sanki veda edilmesi daha mantıklı gibi.

Alternatif seçeneklerden bütçeyi yormayacak, yürütürken akıl kalmayacak seçeneklere bakmak daha güzel olabilir.
ailedeki bireylerin fiziksel ebatlarından ötürü başka marka model araç küçük gelecektir bize. Yeni kasa SW focus veya b8 passat variant olabilir, onda da 2 arabayı satmak gerekiyor.

bide arabayı satsak 780-800 edecek, üstüne yeni araba almak için para koycak adam akıllı para da yok. Çok çelişkili bir durum valla.

Bu bütçede olan araçların hepsi yine benzer yaşta vs. olacak. Bu kadar masraf olmasa bile yine masraf olacak şeyler çıkabilir de çıkmayabilir de. Valla bilemiyoruz ne yapacağız artık.

yarın ki işlem tahmini 10k ₺'yi geçecektir. Sonrasına bakacağız

Çok sevdiğim bir araçtı fakat ilgili sorunları ve yapılanları takip edince sanki veda edilmesi daha mantıklı gibi.

Alternatif seçeneklerden bütçeyi yormayacak, yürütürken akıl kalmayacak seçeneklere bakmak daha güzel olabilir.
Konu Ford'un kıyısından köşesinden geçmeyecek şekilde bende antipati uyandırıyor, bu sefer ne oldu diye girmekten kendimi alıkoyamıyorum. Allah sabır ve para versin araç sahibine gerçekten.

Kendini bu kadar salması bir bana mı garip geliyor ? Eski bir araba değil. Önceki sahipleri çok mu hor kullandı acaba 🤔

Bu KM'lerde dizel arabada insan motordan çekinir, motor dışında hemen herşey bozuldu.. (ağzını hayıra aç nıneleven 😁)

ailedeki bireylerin fiziksel ebatlarından ötürü başka marka model araç küçük gelecektir bize. Yeni kasa SW focus veya b8 passat variant olabilir, onda da 2 arabayı satmak gerekiyor.

bide arabayı satsak 780-800 edecek, üstüne yeni araba almak için para koycak adam akıllı para da yok. Çok çelişkili bir durum valla.

Bu bütçede olan araçların hepsi yine benzer yaşta vs. olacak. Bu kadar masraf olmasa bile yine masraf olacak şeyler çıkabilir de çıkmayabilir de. Valla bilemiyoruz ne yapacağız artık.

yarın ki işlem tahmini 10k ₺'yi geçecektir. Sonrasına bakacağız
Superb mondeodan küçük mü?
O paraya alınacak donanım paketi önemsiz bir 1.6 tdi superb ya da b7 passat bence daha güvenli liman, ufak da değil

Son düzenleme:
Superb mondeodan küçük mü?
O paraya alınacak donanım paketi önemsiz bir 1.6 tdi superb ya da b7 passat bence daha güvenli liman, ufak da değil
2017 superbte ve b7 passatta arkaya oturunca kafam tavana değiyor;

1000063037.jpg

soldan sağa 2017 superb, b7 passat, mondeo. Diz mesafesinden ziyade baş mesafesine daha çok önem veriyorum, superb yine tercih edilir ama b7 passat o paralara değmez şahsi fikrim.

b7 passat ile mondeolar arasında aynı fiyatta çok ciddi donanım farkı var. Evet bi nebze daha sorunsuz ama bomboş araba olur aynı paraya. Yine b7 passatla aynı nesil olan superbler de çok pahalı sunduğu özelliklere göre. Ayrıca km ve yıl bazında da bir şey değişmiyor, o yüzden b7 passata hiç bakmıyorum.

b8 kasanın stationları daha cazip, sedanlarında kafam kafalığa değmiyor bile, tavan çok basık. Yoksa diz mesafesi olarak tabii ki iyi araçlar.

2017 superb ise bana okey, ama yine iki aracı da satmak gerekiyor. Bu sefer evde araba krizi olmaya başlayacak, ev halkı okey olursa olabilecek bir seçenek.

Kendini bu kadar salması bir bana mı garip geliyor ? Eski bir araba değil. Önceki sahipleri çok mu hor kullandı acaba 🤔

Bu KM'lerde dizel arabada insan motordan çekinir, motor dışında hemen herşey bozuldu.. (ağzını hayıra aç nıneleven 😁)
salıncak nasıl o kadar çabuk yıprandı çözebilmiş değilim. Orijinal salıncaklar 235 binde değişti, sonraki orijinal denilen salıncaklar 10 bin olmadan cortladı. Hadi askı rotları vs. lastiğin kendisi ve lastik ebatlarından dolayı eskimesi kolay ama salıncak 🤔.

Motor konusunda DPF, EGR derdi yok, onlar iptal edilmiş. Kara duman atma da yok, yakıtı da fabrika verisinden bi tık yukarıda ki o da normal. Soğutma sistemi nerdeyse yenilendi, geriye bi triger seti kaldı o da 2 bakım sonra değişme planındaydı. Kızdırma bujisi dahi değiştirmedik, inşallah onları değişmeye gerek kalmaz.

Aracın bakımsızlığından ziyade sanki planlı eksiltme varmış gibi, hani wag grubunda 300 binden sonra direkt arızalar başlıyor diyolar ya, o misal.

Şuna da değineyim, evde kimse çukurlara dikkat etmeden sürüyor, geçtiğimiz 10 bin kmde de ülkemizin güzel yollarında gazaba uğradı araç. Runflat sertliğinde lassa + ince yanak kombinasyonu da süreci hızlandırmış olabilir.

Yarın değişim yapılırsa sürüş farkını söyleyeceğim.

Çıkabilecek olağan sorunları, gelecek ağır bakımı ve km'den değer kaybını da işin içine koyarsanız mantık dahilinde satmak daha doğru gibi.

Yerinizde olsam illa D segment olacaksa tam otm. 2015-2018 civarı 508'lere bakardım. Daha yeni ve daha sorunsuzlar.

2 yıl önce değiştirdiğimiz bosch sileceklerin ömrü dolmuştu, fazlaca iz bırakıyordu. 350 ₺'ye goodyear aldık;
1000063038.jpg

1000063039.jpg

ebatlar birebir aynı,
1000063041.jpg

camı gayet güzel sildi,

1000063040.jpg

böyle bir sürü aparat da boşa düşmüş oldu.

2017 superbte ve b7 passatta arkaya oturunca kafam tavana değiyor;

Ekli dosyayı görüntüle 55724
soldan sağa 2017 superb, b7 passat, mondeo. Diz mesafesinden ziyade baş mesafesine daha çok önem veriyorum, superb yine tercih edilir ama b7 passat o paralara değmez şahsi fikrim.

b7 passat ile mondeolar arasında aynı fiyatta çok ciddi donanım farkı var. Evet bi nebze daha sorunsuz ama bomboş araba olur aynı paraya. Yine b7 passatla aynı nesil olan superbler de çok pahalı sunduğu özelliklere göre. Ayrıca km ve yıl bazında da bir şey değişmiyor, o yüzden b7 passata hiç bakmıyorum.

b8 kasanın stationları daha cazip, sedanlarında kafam kafalığa değmiyor bile, tavan çok basık. Yoksa diz mesafesi olarak tabii ki iyi araçlar.

2017 superb ise bana okey, ama yine iki aracı da satmak gerekiyor. Bu sefer evde araba krizi olmaya başlayacak, ev halkı okey olursa olabilecek bir seçenek.

salıncak nasıl o kadar çabuk yıprandı çözebilmiş değilim. Orijinal salıncaklar 235 binde değişti, sonraki orijinal denilen salıncaklar 10 bin olmadan cortladı. Hadi askı rotları vs. lastiğin kendisi ve lastik ebatlarından dolayı eskimesi kolay ama salıncak 🤔.

Motor konusunda DPF, EGR derdi yok, onlar iptal edilmiş. Kara duman atma da yok, yakıtı da fabrika verisinden bi tık yukarıda ki o da normal. Soğutma sistemi nerdeyse yenilendi, geriye bi triger seti kaldı o da 2 bakım sonra değişme planındaydı. Kızdırma bujisi dahi değiştirmedik, inşallah onları değişmeye gerek kalmaz.

Aracın bakımsızlığından ziyade sanki planlı eksiltme varmış gibi, hani wag grubunda 300 binden sonra direkt arızalar başlıyor diyolar ya, o misal.

Şuna da değineyim, evde kimse çukurlara dikkat etmeden sürüyor, geçtiğimiz 10 bin kmde de ülkemizin güzel yollarında gazaba uğradı araç. Runflat sertliğinde lassa + ince yanak kombinasyonu da süreci hızlandırmış olabilir.

Yarın değişim yapılırsa sürüş farkını söyleyeceğim.
Boy kaç?

Diz mesafesi daha fazla olacağı için öne kaykılarak oturursun en azından bunca sanayi derdi çekmemiş olursunuz.

188 boyla 6,5 sene E90 arkasında yolculuk yaptım.
gürcistan'a da gittim, ağrı'ya da.
Sadece baş mesafesi iyi diye bunca sorunu çekmeye değer mi bilemedim.

Bu boy takıntısı 2m+ değilsen bence biraz boş

Son düzenleme:
Boy kaç?

Diz mesafesi daha fazla olacağı için öne kaykılarak oturursun en azından bunca sanayi derdi çekmemiş olursunuz.

188 boyla 6,5 sene E90 arkasında yolculuk yaptım.
gürcistan'a da gittim, ağrı'ya da.
Sadece baş mesafesi iyi diye bunca sorunu çekmeye değer mi bilemedim.

Bu boy takıntısı 2m+ değilsen bence biraz boş
biraz ileri oturunca kuyruk sokumunda çok ağrı oluyor, ondan dolayı tam oturmaya çalışıyorum mümkün mertebe. Boyum 1.84 , uzun yolda ben kullanmıyorsam genelde arkaya oturuyorum.

mondeonun tercih edilme nedeni iç hacim dışında fiyatına göre sunduğu özellikler ve yıllardan beri gelen D sınıfı araba hayaliydi. İşte deri koltuktur, yol tutuştur vs. Bunların uygun fiyata bi arabada sunulması insanı cezbediyordu.

Bizim hatamız motor şanzıman kombinasyonunu tam araştırmadan, aracın geçmişini bilmeden, sırf model yılı kendi nesli içerisinde yeni diye bu aracı almamız oldu. Babam bakarken 1.6 dizellere bakıyordu, annem bu aracı görünce babam da beğendi. Sonrası zaten malum.

Yoksa mondeo almadan önce 0'a yakın 1.3 tce joy comfort megane ve 2017 active superb'ler de radarımızdaydı ama 2023'te mondeodan %30-40 daha pahalıydılar. Biraz bütçe konuştu orada.

Bide mondeodan sonra C sınıfı araçlar kesinlikle tatmin etmiyor özellikle uzun yolda. Eskiden astra J'nin yalıtımı iyi gelirken bizlere mondeodan sonra çok gürültülü gelmeye başladı. Uzun yolda 2.0 dizelin ekonomisi ve gücü de çok rahatlık katıyor. Yapılan masrafa bu saydıklarım değmez tabi ama manuel olmadığı sürece yeni alınacak bir superbte de illa ki şanzımandır, egr'dir, dpf'dir vs. Bunların masrafı olacak. O yüzden en baştan bütçe planı yapılıp o şekilde araç almak gerekiyor.

şuan yeni bir araç almak anca 2 araç satılırsa gerçekleşebilir. Aile gündeminde detaylıca konuşmak lazım bu konuyu.

biraz ileri oturunca kuyruk sokumunda çok ağrı oluyor, ondan dolayı tam oturmaya çalışıyorum mümkün mertebe. Boyum 1.84 , uzun yolda ben kullanmıyorsam genelde arkaya oturuyorum.

mondeonun tercih edilme nedeni iç hacim dışında fiyatına göre sunduğu özellikler ve yıllardan beri gelen D sınıfı araba hayaliydi. İşte deri koltuktur, yol tutuştur vs. Bunların uygun fiyata bi arabada sunulması insanı cezbediyordu.

Bizim hatamız motor şanzıman kombinasyonunu tam araştırmadan, aracın geçmişini bilmeden, sırf model yılı kendi nesli içerisinde yeni diye bu aracı almamız oldu. Babam bakarken 1.6 dizellere bakıyordu, annem bu aracı görünce babam da beğendi. Sonrası zaten malum.

Yoksa mondeo almadan önce 0'a yakın 1.3 tce joy comfort megane ve 2017 active superb'ler de radarımızdaydı ama 2023'te mondeodan %30-40 daha pahalıydılar. Biraz bütçe konuştu orada.

Bide mondeodan sonra C sınıfı araçlar kesinlikle tatmin etmiyor özellikle uzun yolda. Eskiden astra J'nin yalıtımı iyi gelirken bizlere mondeodan sonra çok gürültülü gelmeye başladı. Uzun yolda 2.0 dizelin ekonomisi ve gücü de çok rahatlık katıyor. Yapılan masrafa bu saydıklarım değmez tabi ama manuel olmadığı sürece yeni alınacak bir superbte de illa ki şanzımandır, egr'dir, dpf'dir vs. Bunların masrafı olacak. O yüzden en baştan bütçe planı yapılıp o şekilde araç almak gerekiyor.

şuan yeni bir araç almak anca 2 araç satılırsa gerçekleşebilir. Aile gündeminde detaylıca konuşmak lazım bu konuyu.
1.84 ile d segmentinde sığamıyosan ya boyun 1.84 değildir, daha uzundur ya da sığıyosundur ama sığamıyorum diye düşünüyosundur.