Telefonlara ilişkin bir sürü video izledim. Ama karar verme de etkili videolar yukarda
Kağıt üstünde 9s daha iyi. İşlemci daha yeni. Yazılım daha yeni. Telefon model yılı yeni, daha fazla yazılım desteği alır diye düşündüm.
9ste ıps ekran, 9tde ise amoled ekran var. Açıkcası önceden pek bildiğim bir husus olmadığı ve ben de telefondan oyun oynamayı çok seven biri olmadığım için bunu önemsememiştim.
Ancak
@Sailor dan öğrendiğime göre amoled ekranda parmak izi ile açma varmış, ıps ekranda yokmuş. Daha sonra inceleme videolarında da gördüm. Benim için bu önemli bir husustu. Yine de 9s alayım yazılım güncel diye düşündüm.
Dün
@Cenk in yaptığı yorumda Redmi serisinin mi serisinin alt serisi olduğunu okumuştum. Zaten Redmi 9s mi 9tye göre daha yüksek özelliklere sahip olmasına rağmen fiyatı neden uygun anlamamıştım. Ta ki
@Alcantara ile konuşana kadar

daha da ucuz olması gerekiyormuş aslında dhsgzgs
@bt ile konuşmamıza istinaden mi 9tnin pop UP kamerası gözümü korkuttu. Lan ben bunu kırarım diye düşündüm. Hem redmi 9sin batarya 5000 mah, mi 9t 4000 mah olduğundan yine redmi 9se kaydım. Realme 6 modelini de inceledim ama marka olarak xiaomi daha aklıma yattı.
9sin batarya daha büyük olsa da ekran boyutu da büyük belki daha fazla şarj gider diye düşündüm.
Şimdi asıl belirleyici olan sebeplere geleyim.
Ben Bi telefonu 2 sene falan kullanıyorum. E mi 9 t halihazırda Android 10 güncellemesi almış. 2 sene daha alır. Bu sebepten daha güncel diye 9si öne çıkarmamın pek anlamı kalmadı.
@Alcantara nın dediği bir husus var, 9s çok yeni. Henüz arıza çıkarır mı ne gibi Bi sıkıntı olur bilmiyoruz.
9t metal kasaya, 9s ise plastik kasaya sahip. Ben sakarım arkadaş düşürüyorum
9t ile ilgili inceleme videolarında kamerasının gece modu dahil olmak üzere fiyatına göre çok beğenildiğini gördüm. Dün Bi abimin mi9u aldım inceledim. Kamerası falan çok hosuma gitti. Benim cihaz yenilememin en büyük sebebi mate 20 lite kamerasından çok memnun olmamamdı.
bi de shiftdelete videosunda gördüm, mi9tnin pop up kamerası telefon düşerken sensörler sayesinde tosbağa kafası gibi içe kaçıyormuş

Ne derece güvenilir orası muamma ama en azından bi güvenlik önlemi almış adamlar

Bi de ekran daha korumalı imiş. pop up kamera sayesinde ekranın tam boyut olması da hoşuma gitti.
redmi9sin arttırılabilir hafıza ve çift sim kart özelliği var. çift sim kart benim içn önemli değil ama 64 gb'lık 9si 2.700e alıp hafıza kartı takmak 3.300 liraya 128lik hafıza kartı desteklemeyen 9tye göre yine daha mantıklıydı ama 64 gb olan modelde 3 gb ram varmış. Yine geri plana düştü.
Birbirine çok yakın gibi görünen ama beklentilerin değerlendirilmesi gerektiği 2 model. Henüz siparişi vermedim, ama mi9t alacağım
dolar uçtu malum, vergiler de uçacak. hoş şu an bile fiyatlar yükselmiş halde yalan olmadan cihaz almak isteyen arkadaşlara bilgi vermek açısından yazmak istedim
fikirlerini belirten arkadaşlarıma abime tekrar teşekkür ediyorum